A gyakorlati tartalommarketing bajnoka: Bártfai Balázs

Bártfai Balázs nevével életemben először a domainnevünk regisztrációjánál futottam össze. Találékonysága lenyűgözött, és ötletet is adott, mivel akkor épp azon gondolkodtam, hogy miként fogjuk megoldani minimál költséggel az internetes rendeléseink után a számlázást. Balázs nem vacakolt, a domain megrendelésekor elkérte a címünket, és jelezte, hogy a számlát postán küldi. Megvan! Gondoltam, nem kell sznoboskodni, amíg nincs internetes számlázórendszerünk, addig kiállítjuk kézzel a számlákat, és postán elküldjük. Ennyi.

Másodszor a Tartalommarketing a gyakorlatban című könyve megjelenésekor figyeltem föl a nevére. Gondolkodtam is, hogy most ez ugyanaz a Domainflottás srác!? 1997 óta újságíróként dolgozom, mit tudhat nekem ő mondani a tartalommarketingről?

Harmadszor az Üzletanyu Konferencián futottunk össze, mindketten kiállítók voltunk, én ráadásul videókat készítettem Vida Áginak (Gazdagmami.hu) a helyszínen. Az is a feladataim közé tartozott, hogy a kiállítókkal készítsek videóinterjúkat. A legtöbb kiállító zavarban volt a szerepléstől, Balázs viszont bátran belevágott.

Próbálta nekem is ajánlgatni a könyvét, de tartózkodó voltam, és jeleztem neki, hogy szerintem videós újságíróként 20 éves újságírói múlttal nem én vagyok az ő célközönsége.  Videózás közben beszélgettünk mikrofonokról, kérdezgetett a hangszerkesztésről, majd volt egy megjegyzése, ami nekem ötletet adott egy technikai probléma megoldásához.

A könyvével kapcsolatban ezután is szkeptikus voltam egy ideig, ám egyszer Pinterest „Pin it” plugint  szerettem volna a honlapomon lévő képekre tenni, és ehhez kerestem valamit, amikor belefutottam Balázs Pinteresthez kapcsolódó cikkére, ami a megoldás irányába lökött előre.

Ezután megrendeltem a könyvét, elkezdtem olvasni, és leesett az állam, hogy mennyire hasznos és érthető. Nálunk a tartalom elkészítésével kapcsolatos ötletekből sosem volt hiány, de faltam a megvalósításról, és a saját sztorijairól szóló oldalakat.

Balázs interjúja teljes hosszában az akkori anyagba nem tudott bekerülni, úgyhogy itt most megnézhetitek! 🙂

Comments are closed.